Renovatie Zorgcentrum Aan de Bleek Schinveld

Plaats Schinveld
Bekijk alle gegevens

Klaar voor de toekomst

Voor opdrachtgever Cicero realiseerden wij het renovatieproject Zorgcentrum Aan de Bleek te Schinveld.

Het zorgcentrum, gelegen op de markt in Schinveld is klaar voor de toekomst. De bewoners zijn weer terug op hun vertrouwde plek. De 50 zorgkamers, verdeeld over 3 verdiepingen, zijn voorzien van een eigen keuken en badkamer. De kamers hebben een warme uitstraling gekregen. Per verdieping is een algemene woonkamer en prikkelarme ruimte, waar bewoners visite kunnen ontvangen of ontspannen kunnen zitten, gerealiseerd. Ook kunnen zij recreëren in de multifunctionele ruimtes op de begane grond.

De begane grond is uitgerust met een professionele keuken. Er zijn verschillende ruimtes gemaakt met aansprekende benamingen zoals: Grand Café, Rode Beek, Het Dorpsplein, Schinveldse Bossen en Nonke Buusjke. Zittend rondom het Dorpsplein, dat is voorzien van een wolkenplafond met daglichtsimulatie, waan je jezelf in een oude vakwerkboerderij midden in de natuur. Deze sfeer wordt behaald middels een systeemplafond voorzien van donker gebeitste balken, kolommen met steenstrips, een gemetselde vijver, kasten voorzien van visuals, veel plantenbakken en een afdakje met oude dakpannen.

Niet minder belangrijk was dat er ook werd nagedacht over én dóór het zorgpersoneel. De vastgoedafdeling van Cicero heeft de zorgmanager, facility manager, food manager én een vertegenwoordiger van de cliëntenraad aan tafel gehaald, om samen met ons als bouwer de indeling van de algemene ruimtes te optimaliseren. Vragen als: "Waar kunnen de: linnenkamers, pospoelruimtes en medicijnkamers het beste worden gesitueerd? Hoe uitgebreid kunnen de algemene keukens op de afdeling geleverd worden? Hoe kunnen we het beste de bedrijfskeuken inrichten? Waar kunnen de rollators gestald worden op de begane grond? Waar kunnen we onze voorraden opbergen?" kwamen hierbij aan de orde. Het is van het van grootste belang dat de bewoners zich prettig voelen én dat het personeel op een doeltreffende en praktische manier haar zorg kan verlenen.

Projectdetails

Plaats Schinveld
Opdrachtgever Cicero Zorggroep
Bouwdirectie Cicero Zorggroep