VB Woonconcepten

Binnen VB Groep ontwikkelen wij toekomstbestendige concepten om op de meest efficiënte wijze seriematig woningen van een gegarandeerde kwaliteit te realiseren. VB Woonconcepten omvatten momenteel een gezinswoning, een drempelloze nultredenwoning en een compact appartementengebouw. Alle drie kenmerken ze zich door vergaande flexibiliteit, waardoor veel variatie in indeling en uitstraling mogelijk is.

Waarom kiezen voor VB Woonconcepten?

  • Veel ervaring met conceptueel bouwen
  • Optimale projectspecifieke oplossingen
  • Korte ontwikkel- en bouwtijd
  • Hoge mate van flexibiliteit; veel keuzemogelijkheden

Ervaring met concepten

Wij hebben van oudsher ervaring met het bouwen volgens concepten. Meer dan 30 jaar geleden begonnen we vanuit Huybregts Relou met het bouwen van prefab modules voor circa 160 McDonald’s McDrive vestigingen. Daarna ontwikkelden we concepten voor het snel en efficiënt realiseren van dakopbouwen op platte daken van woningen.

Conceptueel bouwen

Onze woonconcepten zijn gefundeerd op vooraf bedachte oplossingen, die we proactief, projectoverstijgend en doelgroepgericht ontwikkelen. We leveren dus geen standaard woning, maar een woning op basis van gestandaardiseerde elementen en geoptimaliseerde details. Wij zijn aangesloten bij het Netwerk Conceptueel Bouwen en met onze VB Woonconcepten mochten we als eerste bedrijf in Nederland jarenlang het predicaat Excellent voeren. Hoewel het Netwerk gestopt is met dat predicaat, is de kwaliteit van onze woonconcepten nog steeds excellent.

Alles uit handen

Bouwen met de VB Woonconcepten betekent totale ontzorging. Zowel in product als in proces. Wij nemen de ontwerpverantwoordelijk over en nemen opdrachtgevers mee in het gehele ontwikkel- en bouwproces. Ze hoeven alleen nog de keuzes te maken die voor hen van belang zijn. Daarnaast zorgt het geprefabriceerd bouwen voor een snelle realisatietijd en daarmee een minimale belasting voor de omgeving.

Woonstandaard 2.0

De VB Woonconcepten zijn ontwikkeld conform de Woonstandaard 2.0. Deze gebundelde klantwensen zijn opgesteld door de leden van het Netwerk Conceptueel Bouwen en Aedes, de branchevereniging voor woningcorporaties.

Ons aanbod

VB Gezinswoning

De VB Gezinswoning kenmerkt zich door een hoge mate van flexibiliteit en keuzevrijheid. Zowel in functionaliteit, afmeting, indeling, esthetisch opzicht en materialisatie.

Lees meer

VB Nultredenwoning

De VB Nultredenwoning is een compacte en flexibele woning met woonprogramma op begane grond, bestemd voor kleine huishoudens.

Lees meer

VB Kube Compact

VB Kube Compact is een flexibel woonconcept, ontwikkeld op basis van ideale vormfactoren. Dit zorgt voor een alzijdig en efficiënt gebouw met appartementen rondom een vaste en kleinst mogelijke kern.

Lees meer

Niels Beurskens

Conceptontwikkelaar

Stel hier je vraag

  

= Verplicht veld