Nieuwbouw sociale huurappartementen Margraten

Plaats Margraten
Opdrachtgever Woonpunt
Programma 16 sociale huurappartementen
Bekijk alle gegevens

Duurzame appartementen met energielabel A+

In opdracht van Woonpunt bouwen wij 16 sociale huurappartementen aan de Sprinkstraat in het hart van Margraten. Alle woningen hebben straks energielabel A+ en zijn levensloopbestendig. Naar verwachting wordt de oplevering in het tweede kwartaal gerealiseerd.

In opdracht van woningcorporatie Woonpunt bouwen wij 16 nieuwbouw appartementen in het hart van Margraten. In mei 2022 zijn we gestart met het afgraven en egaliseren van de grond. Eind juli is de bouw gestart.

De duurzame woningen worden geïsoleerd volgens de laatste eisen, gasloos en voorzien van individuele warmtepompen. Op het dak van het appartementencomplex worden 48 zonnepanelen geplaatst. Hiermee krijgen de appartementen energielabel A+. De woningen zijn ook levensloopbestendig. De volledig drempelloze ruimtes maken de woningen toegankelijk voor rollators en rolstoelen en geschikt voor meerdere doelgroepen.

De opdracht is in overleg met de gemeente Eijsden-Margraten tot stand gekomen. In deze gemeente is het aanbod van sociale huurwoningen beperkt. Deze nieuwe woningen zijn dan ook een welkome aanvulling. Woningcorporatie Woonpunt en Smeets Bouw dragen op deze wijze bij aan het woningtekort van betaalbare, duurzame huurwoningen in Zuid-Limburg. Volgens planning worden de 16 appartementen opgeleverd aan het einde van het tweede kwartaal.

Projectdetails

Plaats Margraten
Opdrachtgever Woonpunt
Programma 16 sociale huurappartementen
Architect Engelman Architecten