Nieuwbouw Land van Anna Goirle

Plaats Goirle
Ontwikkelaar CRA Vastgoed en Wilma Wonen
Programma Nieuwbouw 167 woningen
Bekijk alle gegevens

Natuurinclusieve nieuwbouwwijk in prachtige omgeving

In Goirle, tegen de dorpskern, bouwt Huybregts Relou op het voormalige HAVEP-terrein aan een aantrekkelijke, groene woonwijk met een mix van woningen. De bouw is gestart in juni 2023. Als alles volgens planning verloopt worden de eerste woningen de eerste helft van 2025 opgeleverd.

De plek waar textielfabriek HAVEP ruim anderhalve eeuw draaide, verandert stap voor stap in een groen en waterrijk gebied waarin wonen en duurzaamheid hand in hand gaan. Land van Anna wordt volledig energiezuinig en levert biomassa-installatiewarmte voor een deel van het gebied en het naastgelegen verzorgingstehuis.

Over Land van Anna

De wijk bestaat uit drie deelgebieden: Aan de Leij, In de Velden en Rondom de Fabriek. Elk gebied krijgt een eigen identiteit in zowel landschap, sfeer, als architectuur.

De appartementen komen in het deelgebied Rondom de Fabriek, de fabrieksbuurt met een industriële uitstraling die verwijst naar de historie van de locatie. De beneden-bovenwoningen zijn onderdeel van het deelgebied In de Velden en sluiten aan bij het historische karakter van de omliggende bestaande woningen.

Huybregts Relou bouwt in totaal 167 wooneenheden in Land van Anna, waaronder de 16 beneden-bovenwoningen en 27 appartementen voor Leystromen. In juni starten we met de bouw van de eerste koopwoningen.

Resultaat komt samen

Land van Anna is een ontwikkeling van CRA Vastgoed samen met Wilma Wonen. De transformatie van deze historische locatie gebeurt in nauwe samenwerking met de eigenaar, de familie Van Puijenbroek. De textielfabriek verhuist naar een andere plek in Goirle, waar HAVEP de mogelijkheid heeft invulling te geven aan haar duurzame groeiambities. Ook de betrokkenheid van de gemeente is groot en constructief. De bijzondere kwaliteit van Land van Anna is daadwerkelijk het resultaat van ’samen’.

Natuurinclusieve ontwikkeling

De nieuwe wijk grenst straks aan natuurgebied Gorp & Roovert, direct aan het fraai meanderende riviertje de Lei. Wonen, water, natuur, biodiversiteit en cultuurhistorie komen hier op een unieke manier samen. De belangstelling voor de woningen is dan ook bijzonder groot. Dat geldt voor de eerste fase met koopwoningen in het hogere segment: vrijstaande villa’s, royale tweekappers, luxe appartementen en enkele bouwkavels. Ongetwijfeld geldt dat vervolgens evenzeer voor de tweede fase, waarin we naast enkele middeldure gezinswoningen sociale koop- en huurwoningen realiseren. Daarmee kent Land van Anna straks een gezonde mix van bewoners, die zich allemaal kunnen verheugen in een prachtige woonomgeving. Een omgeving waarin natuur en biodiversiteit, duurzaamheid en woonkwaliteit op unieke wijze samengaan.

Projectdetails

Plaats Goirle
Ontwikkelaar CRA Vastgoed en Wilma Wonen
Programma Nieuwbouw 167 woningen
Architect KYK architecten
Architect KuiperCompagnons
Architect TVA Architecten
Website Land van Anna