Nieuwbouw CPO Meerdel Elsloo

Plaats Elsloo
Opdrachtgever Vereniging CPO Meerdel & Zaam Wonen
Programma 15 nieuwbouwwoningen
Bekijk alle gegevens

Samenwerking en betrokkenheid met bewoners als opdrachtgever

In Elsloo hebben wij 10 nieuwbouwwoningen gerealiseerd voor opdrachtgever CPO Meerdel en vijf sociale huurwoningen voor Stichting Zaam Wonen. In plangebied Meerdel zijn door de toekomstige bewoners in samenspraak met de buurt 15 nieuwe woningen ontworpen. Het groene karakter van het Urdal, de omgeving waar we in Elsloo bouwen, loopt daarbij als een ‘groene’ draad door het plangebied.

Door én voor toekomstige bewoners

De 10 particuliere kopers hebben zich verenigd in ontwikkelvereniging CPO Meerdel. CPO staat voor collectief particulier opdrachtgeverschap, waarbij mensen die zelf een huis willen bouwen zich samenpakken en als rechtsvorm opereren. In dit geval als vereniging. Ze kunnen hun eigen woonwensen zo veel mogelijk verwezenlijken. Samen met 5 huurders van woonstichting Zaam Wonen gaven wij vorm aan het plangebied Meerdel in Elsloo.

Woningen van de toekomst

Er was veel ontwerpvrijheid, maar één ding stond vanaf de start van het project vast: het wordt een duurzaam stukje Elsloo met woningen van de toekomst. De woningen zijn gasloos en voorzien van zonnepanelen. De woningen zijn energieneutraal gebouwd. Daarnaast zijn de woningen geschikt voor starters. Voor de gemeente Elsloo een belangrijke waarde. Dit project is een mooi voorbeeld van samenwerking en betrokkenheid, waarbij de toekomstige bewoners als opdrachtgever een cruciale rol spelen.

VB ID woonconcepten

Woonconcepten, gefundeerd op vooraf bedachte oplossingen, die we proactief, projectoverstijgend en doelgroepgericht ontwikkelen.

Bekijk de VB ID woonconcepten

Projectdetails

Plaats Elsloo
Opdrachtgever Vereniging CPO Meerdel & Zaam Wonen
Programma 15 nieuwbouwwoningen
Architect RUUM_Te Architecten