VB Groep steunt lokale initiatieven met Brainport-karakter

22 april 2024

Onze familiebedrijven werken niet alleen voor én met de lokale samenleving, maar maken er zelf ook deel van uit. Daarom steunen wij diverse lokale initiatieven op sportief, cultureel en maatschappelijk gebied.

In september 2023 vierden we in het Parktheater in Eindhoven in het bijzijn van meer dan 700 relaties ons 150-jarige bestaan. Hun komst betekende voor ons zoveel meer dan een verjaardagsgeschenk, maar desondanks deden onze gasten een gulle donatie aan Brainport voor Elkaar.

Dankzij hen kon een cheque ter waarde van € 36.500,- aan Brainport voor Elkaar worden overhandigd. Recentelijk is deze cheque omgezet in gelden aan vijf verschillende lokale initiatieven met een Brainport-karakter.

  1. Stichting Activiteitencentrum Orka: Orka is het buurthuis, wijkcentrum, activiteitencentrum en de huiskamer voor de wijken Geestenberg, Muschberg en ’t Hofke in Eindhoven. Met als doel het aanbieden van activiteiten voor jong en oud en daarmee de sociale en maatschappelijke samenhang en verbinding te verbeteren. Van onze bijdrage wordt de tuin omgevormd tot een echte buurttuin, waar buurtbewoners kunnen samenkomen en genieten van het groen.
  2. Stichting Kansen voor Kinderen: Een stichting die zich focust op kinderen die in een achterstandssituatie opgroeien, omdat alle kinderen een kans verdienen. Onze bijdrage wordt gebruikt voor het maken van een speciale voorleesbank om plezier en leren te ondersteunen.
  3. Vitalis zorggroep Theresia: Deze organisatie biedt senioren in alle fasen van het ouder worden "Ruimte voor een Eigen Leven". Het gaat om ‘ertoe doen’, ‘de dingen zo lang mogelijk zelf kunnen doen’ en 'meedoen'. We dragen bij aan de aanschaf van een belevenistafel voor ouderen, waardoor zij interactieve en stimulerende activiteiten kunnen ondernemen.
  4. Stichting Geef Om Elkaar Nederland: Deze stichting richt zich op het ondersteunen van gezinnen die het financieel zwaar hebben, in de regio Eindhoven. Ze krijgen een steuntje in de rug door middel van verjaardagscadeaus, luiers, kleding en andere benodigdheden. Alles om gezinnen en vooral kinderen een fijn en veilig bestaan te bieden. Onze gift zorgt dat deze middelen gekocht kunnen worden.
  5. Stichting Ik Wil: Stichting Ik Wil spant zich in om bij bewoners in bepaalde wijken in Eindhoven een proces op gang te brengen van bewustwording, zingeving en gelijkwaardigheid. De activiteiten zijn gericht op het bereiken, stimuleren, enthousiasmeren en activeren van mensen vanuit hun talent. Ons bouwbedrijf Huybregts Relou, lokaal geworteld in de regio Eindhoven, zal samen met een aantal partners de ingang en het toilet van de Stichting Ik Wil rolstoeltoegankelijk maken.

Brainport voor Elkaar

Brainport voor Elkaar streeft naar gelijke kansen voor iedereen. De stichting houdt zich bezig met programma’s als Financieel Fit, Taalfit en het Vrijwilligersprogramma. Ook koppelt zij als een goede-doelen-makelaar, op basis van een match, sociaal-maatschappelijke initiatieven met een financieringsvraag aan bedrijven met beschikbare fondsen.

Het motto: ‘Resultaat komt samen’ waar wij als groep dagelijks invulling aan geven, sluit hier feilloos op aan. Wij zijn dan ook enorm trots dat wij een bijdrage mogen leveren aan deze lokale initiatieven. Samen met onze relaties, partners en andere betrokkenen.