Samenwerken om betaalbaar wonen in Eindhoven mogelijk te maken

1 maart 2024

Gisteren waren Minister Hugo de Jonge en Wethouder Stijn Steenbakkers van de Gemeente Eindhoven aanwezig bij de start van de prachtige ontwikkeling van het nieuwe Temporary Art Centre (TAC) dat gebouwd zal worden door Huybregts Relou.

Samen met ontwikkelaar Focus on Impact, Woonbedrijf, Temporary Art Centre (TAC), ASML, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Gemeente Eindhoven hebben we de handtekening gezet om de woonopgave in het hart van Eindhoven te versnellen.

Pal tegenover het Philips Stadion worden 249 betaalbare woningen aan de Brainportregio toegevoegd, waarvan 85% sociale huurwoningen. Woonbedrijf wordt eigenaar en beheerder van de woningen. Het aangrenzende historische Temporary Art Centre-gebouw (TAC) wordt volledig gerenoveerd en wordt behouden als cultureel centrum, met huisvesting van o.a. 80 ateliers, studio's en een horecagelegenheid. Zo krijgt jong talent de beschikking over een moderne creatieve en culturele ontmoetingsplek.

Wij zijn trots op deze mooie samenwerking en dragen graag ons steentje bij om de woonopgave in het hart van Eindhoven te versnellen en de betaalbaarheid te waarborgen.