Dag van de Bouw: zaterdag 8 juni 2024

29 mei 2024

Zaterdag 8 juni 2024 vindt voor de zeventiende keer de landelijke Dag van de Bouw plaats. Bouw- en infrabedrijven stellen op deze dag met trots hun bouwplaatsen open voor het Nederlands publiek. Jong en oud kunnen dan ontdekken wat er komt kijken bij het bouwen van onder andere huizen, wegen, ziekenhuizen, sluizen, dijken en stations. VB Groep stelt met haar bouwbedrijven deze dag maar liefst vijf projecten open voor publiek, van 10.00 tot 15.00 uur.

Bezoek onze projecten tijdens Dag van de Bouw!

Nieuwbouw De Caai Eindhoven

Waar ooit de modernste melkfabriek van Nederland stond, staat binnenkort de modernste stadswijk van Eindhoven. Het oude Campinaterrein transformeert naar De Caai. Op De Caai komen vijf woontorens met diverse appartementen maar ook aan de stadswoningen en zorgwoningen is gedacht. Het koopaanbod bestaat uit twee woontorens en de huurappartementen vind je in de overige drie gebouwen. 

Tijdens de Dag van de Bouw stellen wij de torens De Fresh en De Flow open voor het publiek. In 2022 zijn wij gestart met de bouw van deze torens. Kom langs en krijg een uniek kijkje achter de schermen. En geniet van het uitzicht vanaf de 18e verdieping. Ook kinderen zijn van harte welkom. Aanmelden is niet nodig.

AdresKanaaldijk-Zuid 1D5643 TZ Eindhoven

Nieuwbouw woonzorgcentrum Zandstaete Tilburg

Aan de Everjachtstraat in Tilburg komt een nieuw wooncentrum met in totaal 120 wooneenheden voor verpleegkundige zorg en 33 huurappartementen in de vrije sector. De wooneenheden zijn verdeeld over diverse gebouwen: een hoogbouwcomplex van 10 verdiepingen en 2 omliggende blokken van 4 en 5 verdiepingen.

In het nieuwe plangebied wordt op termijn ook hospice De Zandsporen gehuisvest. In het plangebied wordt rekening gehouden met de aanwezige natuur. De oude laanbomen in de Everjachtstraat en de Beneluxlaan blijven behouden en het nieuwe complex wordt op ruime afstand tot deze bomen gebouwd. Kom op zaterdag 8 juni naar de Dag van de Bouw en krijg een uniek kijkje achter de schermen bij de nieuwbouw van een grootschalig wooncentrum. Ook op dit project zijn kinderen van harte welkom. Aanmelden is niet nodig.

AdresEverjachtstraat5042 WG Tilburg

Nieuwbouw zorgwoningen Dichterbij Horst

Op het voormalige Mikado-terrein in Horst bouwt Dichterbij een nieuwe woon- en leefomgeving voor zo’n 100 van haar cliënten. Een deel van het bestaande vastgoed is gesloopt om plaats te maken voor twee zorggebouwen met 102 appartementen. Daarnaast ontstaat er ruimte voor onder andere dagbesteding, werkplekken voor medewerkers en een restaurant.

De woongebouwen zijn ontworpen volgens het passiefhuisconcept. Krijg een uniek kijkje achter de schermen en kom meer te weten over het eerste passiefhuisconcept voor de zorg op deze schaal en voor deze doelgroep. Ook kinderen zijn van harte welkom. Aanmelden is niet nodig.

Adres:Deken Creemersstraat 56 5961 JP Horst

Nieuwbouw Kernkindcentrum Maastricht-West 

Aan de Keurmeestersdreef in MaastrichtWest komt het nieuwe Kernkindcentrum (KKC). Een plek voor onderwijs, opvang en zorg. In het nieuwe complex worden de huidige John F. Kennedyschool (MosaLira), de Emile Weslyschool (Vereniging Suringar) en Samen Spelen gehuisvest. De partners werken straks onder één dak maar behouden elk hun eigen identiteit.

KKC wordt een energieneutraal gebouw dat straks voorziet in zijn eigen energiebehoefte. Krijg een uniek kijkje achter de schermen bij dit nieuwbouwcomplex waarin onderwijs, opvang en zorg samenkomen. Ook op dit project zijn kinderen van harte welkom. Aanmelden is niet nodig.

Adres:Keurmeestersdreef 129 6216 ED Maastricht

Transformatie Grathemermolen Grathem 

De Grathemermolen is een uniek Rijksmonument dat bestaat uit een watermolen, woonhuis en een schuur. De watermolen wordt gerestaureerd en getransformeerd. Na de restauratie wordt de locatie draaiende gehouden en toegankelijk voor publiek. 

Het woonhuis en de schuur krijgen een nieuwe bestemming en worden getransformeerd tot vakantiewoningen. Bij de restauratie blijven authentieke elementen behouden. Daarnaast wordt het pand energetisch verbeterd. Krijg een uniek kijkje achter de schermen bij de beeldbepalende entree van Grathem. Ook kinderen zijn van harte welkom. Aanmelden is niet nodig.

AdresBrugstraat 13 6096 AA Grathem

Een initiatief van Bouwend Nederland 

Bouwend Nederland, dé branchevereniging voor bouw- en infrabedrijven, is initiatiefnemer en organisator van de Dag van de Bouw. De dag is onderdeel van de imagocampagne 'De bouw maakt het', waarmee Bouwend Nederland laat zien hoe belangrijk de bouw en infra is voor Nederland.

Bouwend Nederland | Platform Duurzame Huisvesting

Let op! 

Alle locaties hebben een beperkte parkeergelegenheid. We adviseren om te voet, met de fiets of met het OV te komen. Tot zaterdag 8 juni 2024!