Internationale Vrouwendag - #Bouwvrouwen

3 maart 2022

Met Internationale Vrouwendag is het een mooi moment om onze eigen #bouwvrouwen in het zonnetje te zetten en diversiteit in gender onder de aandacht te brengen binnen de bouw- en infra. Wij zijn enorm trots dat deze vrouwen de keuze hebben gemaakt om in de bouw te gaan werken en nog trotser dat zij gekozen hebben om te werken voor VB Groep of een van de familiebedrijven onder de vlag van VB Groep.

Bouwend Nederland roept alle bouwvrouwen en -bedrijven op om extra aandacht te geven aan de mini-campagne #bouwvrouwen. Met de mini-campagne #bouwvrouwen brengt Bouwend Nederland in de aanloop naar Internationale Vrouwendag op 8 maart 2022 diversiteit in gender in de bouw en infra extra onder de aandacht. We geven daarmee bovendien het imago van de bouw en infra een boost onder vrouwelijk Nederland. De campagne wordt, net als in 2021, ingestoken vanuit trots op de sector. Vanuit de hoop dat meer vrouwen een carrière in de bouw als interessant gaan zien. De bouw heeft namelijk mensen nodig, altijd en veel ook.

Maak kennis met onze bouwvrouwen

Sanne van Overdijk

“Ik vind het geweldig om te zien hoe een paar strepen op papier vertaald kunnen worden naar een tekening, waaruit de mooiste bouwwerken ontstaan.” In haar werk als Wooncoach weet zij als geen ander hoe het is om creativiteit en techniek samen te brengen.

Deze twee elementen waren tevens de drijfveer om te starten met de opleiding bouwkunde. Haar eerste doel was architect worden, maar al snel bleek haar interesse te veranderen. Zoals ze zelf zegt: “Het bouwen is veel interessanter!”

Shelsey Theunissen

Shelsey wilde al van kleins af aan in de bouw werken. Als klein meisje riep ze al: "Ik word bouwvakker!" Nadat zij de metsel- en bouwkunde opleiding afrondde, is ze aan de slag gegaan als Timmervrouw. "Van niets, iets zien ontstaan maakt mij blij."

Esther Kicken

Esther geeft aan dat “van niets iets maken”, samen met een team professionals het leukste is aan werken in de bouw. Daarnaast spreekt het projectmatig werken haar aan. ‘Elk project en elke dag is anders’.

Als wooncoach is Esther betrokken bij de woonwensen van de bewoners. “Ik streef er naar zo veel mogelijk woonwensen van toekomstige bewoners te realiseren en hen te betrekken in het bouwproces. Van een huis een thuis maken is mijn doel en maakt mij blij!

Iris Smits

De branche is voor Iris niet onbekend, het werd haar met de paplepel ingegoten. Iris vertelt: “Al vroeg heb ik kennis gemaakt met de positieve uitdagingen van de bouwwereld doordat mijn ouders een eigen na-isolatiebedrijf hadden. Hierbij pakten zij ook juist de bijzondere werken aan, waaronder het monumentale klooster in Kloostervelden.

Met deze achtergrond ben ik toentertijd mijn ‘roots’ achterna gegaan en aan de studie bouwkunde begonnen. Tijdens deze studie kwam ik er al snel achter dat mijn interesses veel breder liggen dan bij bouwkunde alleen. Mede daardoor ben ik 3,5 jaar geleden de vastgoedsector ingerold bij CRA Vastgoed. Als junior projectontwikkelaar ben je van initiatief- tot de exploitatiefase met verschillende elementen bezig, zoals architectuur, financiën, management, marketing en nog zoveel meer. Dat is wat de vastgoedbranche voor mij zo leuk maakt!”

Nieuwgierig geworden naar werken in de bouw- en vastgoedbranche?

Bekijk onze vacatures