Bewust Veilig-dag 2024

27 maart 2024

Vandaag is de Bewust Veilig-dag 2024! Uiteraard doet VB Groep weer mee om extra stil te staan bij veilig en gezond werken. En het is een mooi moment om onze nieuwe veiligheidsvideo te lanceren.

Het thema dit jaar is “Veiligheid versterkt als je samenwerkt”. Samenwerking is tenslotte essentieel om de leef- en werkomgeving veilig te houden. Omdat veiligheid niet alleen enorm belangrijk is in de bouw, maar ook voor het eigen welzijn en de persoonlijke gezondheid.

Binnen VB Groep organiseerden we vandaag een toolbox op verschillende bouwplaatsen en de verschillende vestigingskantoren, waarin diverse veiligheidsthema’s werden behandeld. Inclusief een interactieve quiz om met elkaar in gesprek te gaan én van elkaar te leren. Daarnaast was het een mooi moment om onze nieuwe veiligheidsvideo te lanceren. Want: Veilig Bouwen doen we samen!

Jaarlijks initiatief

De Bewust Veilig-dag is een jaarlijks initiatief van Bouwend Nederland, Techniek Nederland, OnderhoudNL en Aannemersfederatie Nederland. Op deze dag besteden honderden bedrijven in de bouw, techniek en onderhoudssector extra aandacht aan veilig en gezond werken.