VB Groep steunt goede doelen: €15.000,- voor KWF

26 mei 2021

VB Groep vindt het belangrijk om initiatieven zoals het PSV-quizboek te steunen om de wereld hiermee een beetje beter te maken. Inmiddels is €15.000,- opgehaald voor het KWF.

Het grote Vooruit Nu Rood-Witten quizboek is een initiatief van PSV-fan Ronald Nijs. Aan de hand van 1274 quizvragen laat hij de rijke historie van de Eindhovense club herleven. Het boek verscheen eind 2019 dankzij bijdragen van talrijke sponsors en sindsdien zijn er bijna 2.000 exemplaren van verkocht. Daarmee kon ruim 15.000 euro op de rekening van KWF Kankerbestrijding worden bijgeschreven.

Vlnr: Auteur Ronald Nijs, algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV en KWF-afgevaardigde Johan van den Elzen.

De symbolische overhandiging van de opbrengst vond op vrijdag 21 mei plaats bij algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV in het stadion. Een glunderende Ronald Nijs, die drie jaar aan het verzamelen van vragen en antwoorden heeft besteed en zich de laatste anderhalf jaar driftig heeft beziggehouden met de promotie van zijn 'levenswerk', overhandigde op het groene gras de vette cheque aan Johan van den Elzen van de plaatselijke KWF-afdeling.

Het grote PSV-quizboek is uitgegeven bij GigaBoek. Binnen haar goededoelen-concept brengt deze uitgeverij zonder risico boeken op de markt met een zo hoog mogelijke opbrengst voor het zelfgekozen goede doel.

Dankzij het grote succes van het boek zijn de plannen voor een nieuwe, geactualiseerde editie inmiddels in een vergevorderd stadium. De verwachting is dat de tweede uitgave tegen het eind van dit jaar wordt gelanceerd.