Kloostervelden

Resultaat komt samen in Kloostervelden

Kloostervelden: samen wonen, leven en zorgenKloostervelden is een unieke wijk in het Noord-Brabantse Sterksel, omgeven door natuur en gebouwd rond een historisch kloosterhart. Hier wonen, leven en zorgen 500 mensen met en zonder handicap samen. Hier is wonen zoveel meer; het is een thuis voor iedereen. Met deze ontwikkeling van omgekeerde integratie maken we impact op het individu, de omgeving en de gemeenschap. Een bijzondere plek waarmee we samen de wereld een stukje mooier maken. Sinds 1927 was Providentia een gesloten instellingsterrein voor 400 patiënten met epilepsie, opgericht door de Broeders. In de jaren negentig zijn een groot deel van de cliënten naar kleinschalige voorzieningen in de dorpen verhuisd. Als gevolg hiervan liep Providentia leeg en verdween de levendigheid en gezelligheid.

Op initiatief van Kempenhaeghe is de afgelopen jaren het voormalige instellingsterrein omgevormd tot een bijzondere woonwijk (omgekeerde integratie) van het dorp Sterksel. Een monumentaal klooster en een kapel herbergen diverse gemeenschappelijke voorzieningen. Daaromheen verrijzen prachtige woningen; van vrijstaand tot geschakeld. Ontwikkeld door CRA Vastgoed en gerealiseerd door Huybregts Relou en Smeets Bouw, allemaal onderdeel van VB Groep. Wat 12 jaar geleden begon als een woondroom is nu werkelijkheid.

Kloostervelden wint juryprijs Brabantse Stijlprijs 2021

Kloostervelden Sterksel is als winnaar geëindigd van de vijf finalisten die waren genomineerd voor de Brabantse Stijlprijs 2021. De Brabantse Stijlprijs is een provinciale prijs die zich richt op de kwaliteit van de leefomgeving in Brabant. Een stimulans voor nieuwe en originele woonprojecten van inwoners, woningcorporaties en zorginstellingen in Brabant. Vormen van wonen die net even anders zijn. Die inspelen op de behoeften van deze tijd. Initiatieven waar samen leven een belangrijke rol speelt en waarbij iedereen kan meedoen. Betaalbaar en met oog voor omgeving en medemens. Een thuis voor iedereen!

Magazine Kloostervelden

Lees alles over deze bijzondere woonwijk in ons magazine.

Bekijk de projecten van Kloostervelden

Lees hoe de woonwijk van ontwikkeling tot bouw tot stand is gekomen, en doorontwikkeld wordt.

Nieuwsgierig geworden naar deze wijk? Kom langs!

Je bent van harte welkom. Haal een drankje bij De Broeders en neem meteen de routekaart mee. Al wandelend door de wijk kom je langs talloze mooie plekjes.

Aan Kloostervelden bouwen en ontwikkelen:

CRA Vastgoed | Huybregts Relou | Smeets Bouw