Nieuwbouw De Jonkvrouw Deelplan 4 Geldrop

Plaats Geldrop
Ontwikkelaar CRA Vastgoed
Programma 69 Appartementen
Bekijk alle gegevens

69 Appartementen in het groen

Direct aan het plantsoen de Beekweide en in de nabijheid van het treinstation van Geldrop ontwikkelt CRA Vastgoed 69 appartementen in een groene omgeving. De ontwikkeling is het vierde en laatste plandeel binnen het totaalproject 'De Jonkvrouw', dat tegen het einde van 2023 zijn voltooiing vindt.

De Jonkvrouw voegt in totaal circa 225 woningen toe aan de Geldropse markt. Een markt die snakt naar lucht; met name senioren zien hier uit naar een project dat hun ruimte biedt om comfortabel en praktisch te wonen. Werden in de eerste drie deelfasen vooral zorgwoningen en sociale huur gerealiseerd, deelplan 4 telt uitsluitend koopwoningen in de vrije sector. De 69 appartementen waren dan ook binnen zeer korte tijd verkocht.

Parkachtige setting

De locatie is erg aantrekkelijk; een mooie groene omgeving, vlak bij het station en alle voorzieningen in het centrum. De appartementen van het laatste deelplan zijn verdeeld over 3 gebouwen met 5 bouwlagen, gesitueerd in een fraaie, parkachtige setting. Het zijn woningen van uiteenlopende types en groottes, variërend van 82 m² tot 95 m². Ieder appartement heeft een inpandige berging en een parkeerplaats op eigen terrein.

Stedenbouwkundige betekenis

Voor Geldrop is De Jonkvrouw in meerdere opzichten van betekenis. Niet alleen heeft de substantiële uitbreiding van het lokale woningaanbod nu al een merkbare verhuisbeweging op gang gebracht. Het project is ook in stedenbouwkundig opzicht van belang. Invulling van de min of meer vergeten, braakliggende strook naast het spoor brengt nieuwe levendigheid in de omgeving. Bovendien legt zij een verbinding die de wat geïsoleerde wijk Zesgehuchten tot een natuurlijk onderdeel van het Geldropse maakt.

Projectdetails

Plaats Geldrop
Ontwikkelaar CRA Vastgoed
Programma 69 Appartementen
Aannemer Huybregts Relou en Strukton
Architect Diederendirrix
BVO 82 tot circa 95 m²
Website De Jonkvrouw