Renovatie Lambertusstraat Budel

Plaats Budel
Opdrachtgever Huybregts Relou
Bekijk alle gegevens

Nieuwe aansprekende uitstraling voor de wijk

Renovatie van 32 woningen aan het Vogelsplein, de Sint Lambertusstraat, het Wethouder Lammersplantsoen en de Adam van Moorselstraat in Schoot. Deze woningen dateren uit de tweede helft van de zestiger jaren en hebben een sobere, eentonige uitstraling. WoCom had de wens het beeld te doorbreken en Schoot een nieuw, levendiger gezicht te geven. Dit gebeurde door vernieuwing van het gevelbeeld.

Door de architectuur aan te passen, heeft woCom een grondige stap gezet om de monotonie van de wijk te doorbreken en een aansprekende uitstraling te realiseren. Daarnaast is het energieniveau van de woningen tot het hoogst haalbare niveau gebracht: energielabel A+. Om dat te bereiken werden de woningen voorzien van geheel nieuwe, geïsoleerde gevels en -daken, HR++ beglazing, vloerisolatie en mechanische ventilatie.

Pilotproject
Dit renovatieproject van 32 woningen is voor woCom één van de pilotprojecten om te kijken of energielabel op A+ haalbaar is. Gekeken naar de toekomst, is dit een belangrijke ontwikkeling op het gebied van duurzaamheid. Daarom stelden de provincie Brabant en energiemaatschappij Essent subsidie beschikbaar om deze bijzondere renovatie, waarmee hoogwaardige, energetische verbeteringen worden gerealiseerd, mogelijk te maken. De renovatie was ingrijpend, maar het comfort van de woning werd sterk verbeterd qua warmte-isolatie en ventilatie. Ook is er een aanzienlijke kostenbesparing gerealiseerd in de energielasten.

Projectdetails

Plaats Budel
Opdrachtgever Huybregts Relou
BVO 32 woningen renoveren
Opdrachtgever Wocom Someren
Bouwdirectie & toezicht Wocom Someren
Directievoering Wocom Someren
Technisch ontwerp & bouw advies De Loots Architecten en Adviseurs